trafic_site
schimb de trafic

colectoare solare - director web seo friendly

Spre deosebire de panourile solare fotovoltaice, un colector solar, (captator solar, panou solar termic) este o instalație ce captează energia solară conținută în razele solare și o transformă în energie termică. Deoarece aproape întreg spectrul radiației solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul acestor colectoare este ridicat fiind în jur de 60 % - 75 % raportat la energia razelor solare incidente (200 - 1000 W/m² în Europa, în funcție de latitudine, anotimp și vreme).

Din punct de vedere funcțional, componenta principală a colectorului solar este elementul absorbant care transformă energia razelor solare în energie termică și o cedează unui agent termic (apă, antigel). Cu ajutorul acestui agent termic, energia este preluată de la colector și este fie stocată, fie utilizată direct (ex. apă caldă de consum).

Pentru a reduce pierderile termice inevitabile, este nevoie de o izolare termică a elementului absorbant de mediul înconjurător. În funcție de tehnica utilizată în acest scop se deosebesc:

    -colectoare ce utilizează materiale izolatoare obișnuite;
    -colectoare în care izolarea termică se realizează cu ajutorul vidului dar au o tehnologie de fabricație costisitoare;
    -colectoare ce se bazează pe tehnici simple și care se utilizează la încălzirea bazinelor de înot.
Detalii : Panouri Solare IstGrun ro
Panouri Solare IstGrun

Panouri Solare , preturi de la 150 €uro , livrare oriunde in tara doar in 48 de ore ! Suport tehnic de calitate !

www.istgrun.ro | Detalii
 
Director-web-romania.ro este listat in Directorul World-Directory.ro, catalog web international ce promoveaza afaceri din toata lumea.
director-web-romania.ro © 2008 -2018    Generated in 0.943 Queries: 5    Contact    Newsletter